Новини 

Чи є злом пароля незаконним

Злом паролів в онлайн-сервісах є незаконним, якщо ви не дали згоду на перевірку безпеки системи. Навіть якщо це ваш власний пароль, злом такої служби, як Facebook, є злом там, де вам не дозволено. Навіть якщо ваші наміри добрі, ваше юридичне становище хитке.

Людей як у США, так і за кордоном заарештовували за те, що вони пропонували послуги зі злому паролів. У 2014 році було виявлено, що оператори одного з таких сервісів зламали облікові записи електронної пошти та вимагали викупу, вимагаючи оплати за відновлення доступу.

Як я можу зупинити людей, які зламують паролі?
Конфіденційність пароля може здатися складним завданням. Але ви той, хто все контролює — паролі, що найчастіше зламуються, ігнорують найголовніші методи захисту паролів, такі як не робити ваш пароль «паролем» або використовувати простий рядок чисел, наприклад «123456».

Ось як ви можете зупинити людей, які зламують ваші паролі.

Створіть довгий, унікальний пароль, що важко вгадується.

Увімкніть різні великі та малі літери, а також цифри та спеціальні символи.

Розгляньте можливість використання парольної фрази, що складається з випадкових та незв’язаних слів.

Переплутайте розподіл спеціальних символів — не використовуйте лише одну літеру на початку пароля.

Зробіть пароль щонайменше 16 символів.

Використання кодових фраз може допомогти захистити ваші паролі від злому. Використовуйте складні паролі, що складаються з випадкових слів, щоб убезпечити свої облікові записи.

Навіть найвитонченіші методи, що працюють на найпотужніших машинах, вимагатимуть роки, щоб зламати пароль, що відповідає всім цим вимогам. Хороший менеджер паролів може навіть генерувати для вас надійні паролі, позбавляючи вас необхідності їх вигадувати.

Тримайте антивірус увімкненим
Надійне програмне забезпечення для захисту від шкідливих програм виявить кейлоггер, перш ніж він отримає можливість записати будь-які конфіденційні дані. AVG AntiVirus FREE автоматично виявить і заблокує будь-яке шкідливе програмне забезпечення, скануючи та видаляючи шкідливі програми, вже присутні на вашому пристрої.

Увімкніть двофакторну автентифікацію
Якщо ваш телефон завжди з вами, це може бути вашою перевагою. Двофакторна аутентифікація (2FA) додає ще один рівень безпеки до ваших входів до системи — часто через мобільний додаток або службу SMS. Хоча деякі хакери підробляють текстові повідомлення 2FA, програми для автентифікації є високонадійним методом перевірки та захисту облікового запису.

Використовуйте VPN
VPN (Віртуальна приватна мережа) шифрує весь ваш інтернет-трафік, як вхідний, так і вихідний, а ось тут можна скачати VPN. Зломщики паролів іноді перехоплюють біти даних, що передаються, і саме тут переваги VPN можуть дійсно стати в нагоді.

Related posts